Tarihçe

Tarihçe

26.01.2018 2849

 

OKULUN TARİHÇESİ

Kuruluş Devri:

Okulumuz SANDER Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı adına İstanbul  Valiliği –İl  Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bağışçı İstanbul 3.Bölge Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAN-DER) arasında imzalanan 29/05/2015 tarih ve 2015/11 sayılı Protokol ile 24 Derslikli Teknik ve Endüstri  Meslek Lisesi binası olarak inşaatına karar verilmiştir. 12/10/2016 tarih ve 2016/24283 sayı ile ruhsatı alınmıştır.

Okulumuz ilk açıldığı yıl gelebilen tüm öğrencileri kabul etmiş iken 2017 yılından itibaren adrese ve sınava dayalı olarak öğrenci almıştır. Okulumuz Esenyurt ilçe Milli Eğitime bağlı olarak eğitim-  öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda bulunan alanlar:

1- Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Alanı

2- Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

3- Makine Teknolojisi Alanı 

4 -Tekstil Teknolojisi Alanı

5 -Yiyecek İçecek Hizmetleri

6-  Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı  (AMP-Sınavlı)

7-Muhasebe ve Finansman (AMP-Sınavlı)

8- Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Alanı (ATP-Sınavlı)

9- Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (ATP-Sınavlı)

        2016-2017 Eğitim-Öğretim  Derviş Solak İmam Hatip Ortaokulu binasında açılmış olup 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında  kendi  binasına taşınmıştır.

Temelleşme Devri :

 

       2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında dokuz (9) ayrı işletme ile onbir (11) adet Okul Sanayi İşbirliği Protokolleri 21/02/2018 tarihinde imzalanmıştır. Öğrencilerimize işletmelerde beceri eğitimi ve stajı ile ve mezunlarımız için  istihdam alanları amaçlanmıştır.

       2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü MEB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğinde, mesleki ve teknik okullarında eğitimi verilen meslek alanlarını sektörle birlikte dizayn etmek ve mezunların niteliğini artırarak iş hayatına hazırlamayı sağlamak amacıyla "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" 25.01.2019 tarihinde imzalanarak  yürürlüğe girmiştir. Okulumuz Özel program ve proje uygulayan mesleki ve teknik eğitim kurumları arasına girmiştir.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Erasmus Projesi 2018-1-TR01-KA102-055066 numaralı Avrupa Birliği Mesleki Eğitim projesine (Erasmus+ Mesleki Eğitim) 28/09/2018- 27/09/2019 tarihleri arasında  Avrupa İnşaat Sektöründe Yalıtım Uygulamaları konulu 21 günlük mesleki eğitim ve stajına 15 öğrenci+3 refakatçi öğretmen katılmış Portekiz ve  Almanya Hareketlilikleri tamamlanmıştır.

            2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YOLUYLA SOSYAL VE EKONOMİK UYUM PROJESİ  kapsamında belirlenen kriterlere göre seçimi yapılan 56 mesleki ve teknik eğitim kurum arasında okulumuz pilot okul seçilmiştir. Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında, IPA/2017/389-728 no'lu Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi Türkiye´de geçici koruma altındaki Suriyelilerin, eğitim, sosyal ve ekonomik uyum alanlarında desteklenmesi amacıyla, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi” Geçici Koruma Altındaki Suriyeli (GKAS) ve Türk çocuklarına, kaliteli ve erişilebilir mesleki ve teknik eğitimin sağlanması, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, eğitime devamı artıracak desteklerin sağlanması ve mesleki ve teknik eğitimin sunduğu fırsatlar konusunda farkındalığın artırılması hedeflenmektedir.

Geçici Koruma Altındaki Suriyeli öğrenci ve ihtiyacı olan Türk öğrencilere ulaşım, eğitim materyali, öğle yemeği için destek ve temrinlik sağlanmaktadır. Atölyeler için donanım ve ekipmanlar sağlanmaya devam etmektedir.

Son Devir:

       2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Teknik Program açılmış olup; akademik düzeyde öğrenci yetiştirilmesi sağlanmış olacaktır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Nişantaşı Üniversitesi ile  Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalanmış eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamaktır.

 

 1-Eğitim — Öğretim Faaliyetleri

       Öğrenci Eğitim - Öğretim Faaliyetleri : Bölüm bazlı tadımlık dersler gerçekleştirmek,Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) semineri vermek.  Sınava Hazırlanma Sürecinde Kaygı ve Motivasyon, Sınav Stratejileri' vb. seminerler vermek.

Yönetici, Öğretmen ve Veli Eğitim - Öğretim Faaliyetleri : Kurumun talebi üzerine üniversite akademisyenleri tarafından kurumun yöneticilerine, öğretmen veya velilerine seminerler vermek.

            2-Ders Dışı Etkinlikler

Üniversite Tercih Merkezi Projesi Kurum öğrencilerinin üniversitenin Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile yürüttüğü www.universitetercihmerkezi.com sitesinden yararlanılması. Öğrencilerin kariyer planlama süreçlerine ilgili portal aracılığı ile destek olunması.

 Kariyer Planlama Kurum öğrencilerinin meslekleri deneyimleyebilmesi ve bölümler hakkında bilgi alabilmeleri için üniversite ile koordineli olarak bir gününü kampüste geçirebilmesi. Üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından kurum öğrencilerine Kariyer Planlama, Meslek Seçimi vb seminerler verilmesi.

3- Burs İmkânları

2020-2021 Akademik Yılı Bölümleri ve açılması planlanan bölümler EK-I 'de sunulmuştur.

Geçmiş yıllarda mezun olan öğrenciler de dâhil olmak üzere tüm Sander Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarına; Nişantaşı Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans bölümlerinde %50 Burslu kontenjanlarda +0/025 burs verilecektir. Uygulanan indirim için öğrencinin tercih sırası gözetilmez. Bu indirim tercih bursu ile birleştirilemez. Bu hususta Nişantaşı Üniversitesi Burs yönergesindeki hükümler geçerli olacaktır.

 

            2021-2022 Eğitim Öğretim yılında kendi  okul binasına taşınan okulumuz  özellikle Esenyurt ve çevresinde ikamet eden orta öğrenim çağındaki (lise) çağındaki çocukların, Türk Milli Eğitimi’nin temel ilkeleri doğrultusunda, Eğitim ve öğrenimlerini sağlamanın yanında iyi bir meslek sahibi olarak yetiştirmek. Sektörün kalifiye personel ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunmak amacıyla, öğrencilerimizi alanlarında belirlenmiş ilkeler ve programlar doğrultusunda yetiştirmek ve yükseköğretime hazırlamak misyonuyla Bulunduğu sosyal çevreye katkı sağlayan, öğrenci veli öğretmen ilişkilerinde hoşgörüyü yakalayan, eğitim, yönetim ve sosyal faaliyetlerde başarısını kabul ettirmiş tercih ve takdir edilen bir kurum olmak ve okulumuzu Mesleki eğitimde marka olmak vizyonuyla eğitim ve öğretime devam etmektedir.

 09-01-202409-01-202409-01-202409-01-2024